torsdag 31 mars 2011

Southern Pears

Jepp, jepp. Då har man röjt runt efter jobbet för att föIbrsöka "preppa" så gott det går inför Fredagen. (Det betyder alltså att man förbereder). Dvs. det mesta inhandlat som behövs för Helgnjuteri. För vem vill vakna upp en Lördagmorgon och inse att kaffet e slut ? Inte jag iaf !

Efter ha gått loss med dammsugarn några varv här hemma till katternas stora förtret, dom HATAR dammsugarn, så kände jag mig både varm och en aning grandios. Så jag drog på P2s klassiska musik o ställde mig halvnaken i regnet på balkongen en stund och prövade några olika andningsövningar. Kändes skönt ! Det är en av dom stora fördelarna med att vara "vuxen" tycker jag, det ÄR helt Okej att va galen ! Ibland skiter jag i att gå o lägga mig o borsta tänderna o såna grejer också, bara för att jag kan. Wounderful !

Nåja några Ostron blir det inte idag. Min favorit "fiske tant" jobbade inte idag och då inbillar jag mig att det inte blir rätt energier i Ostronen. Så det fick va. Och pasta var ju tanken nr 2 men det blir det inte heller eftersom mina två favorit tjejer inte kommer och hälsar på mig idag. Så valet faller på en Bacon Sallad med vinägrett. Jag behöver nog lite sallad efter den här veckans svullande?

Men under tiden tänkte jag bjuda er på gårdagens njutning eftersom jag var för trött för att posta igår: Southern Pears alá Andy !

Igentligen är det ett Lailabakar recept som jag är barnsligt förtjust i som jag tycker ni ska prova orginal på också, mandelinbakade Höstpäron kallar hon dom. Vansinnigt goda !

Men jag har gjort en egen variant. Grunden är samma. Du blandar mandelmassa och smör lika delar. Sen tillsatte jag ekologisk närproducerad honung som jag köpt av mina vänner i Partille Biodlar förening. Jordnötsmör med krokant. och farinsocker.

Blanda allt till en "gegga". Gröp ur kärnhuset o kleta in päronhalvorna med smeten. Kör sen i ugn på ca 200gr i ungefär en halvtimme.

Det blir både gott o fint om man får lite karamell på skiktet så det blir så där "tosca-knäckigt-gott". Servera med god vaniljglass eller vispad grädde ! Voila ! Rullar inte ögonen på dig när du tar första tuggan på det här så är det nåt fel på daj sa jag tee daaj !

Man kan variera det här precis hur som, med olika sorters sprit. Både i smeten och/eller grädden. Äpplen, andra frukter. Jag drizzlade lite Maple Syrup över mina för att få den där x-tra amerikanska känslan. Sjukt gott är det iaf ! Enjoy !

ps. tror ni jag somnade gott sen eller ? ds.
Take care !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar