torsdag 31 mars 2011

Bacon Sallad

Jamen ser man på ! Det blev en fräsig Bacon Sallad idag ! Något jag ofta gör på vardagar är olika varianter på sallad. Jag tycker de olika färdiga blandningar som finns att köpa duger alldeles utmärkt som grund för 1-2 personer. Sen är det bara att ösa på med sånt man gillar.

Jag brukar nästan alltid toppa med mycket tomat och rödlök. Jag älskar tomat och lök ! Ibland gör jag sallad bara på det.

Efter ett röj i kylen så blev det några komplement med knaperstekt bacon, kalamataoliver och blåmögelost. Om du aldrig provat att ha knaperstekt bacon i en sallad så bara måste du testa det nästa gång. Sältan och krispigheten lyfter vilken sallad som helst ! Med en hyggligt syrlig vinägrett så händer det underverk i gommen.

Mitt upp i stekningen så ringde det på dörren och mina två favorit tjejer kom på oväntat besök ! Jag börjar undra om inte Rejjan känner doften av "bason fläsk" från mils avstånd? Och självklart fick hennes knivskarpa moppssmaklökar hjälpa till att avgöra knapersteksgraden.

Ja det blev en trevlig Torsdagkväll trots allt. Dessutom insåg jag precis hur lyckligt lottad jag är för det hände precis något märkligt. Jag blev fullständigt begeistrad för att inte säga förälskad när jag av en slump fick syn på mötet med Olle Ohlsson och hans makalösa Silverkonst på Antikrundan.

Vilken fantastisk människa. Vilken fantastisk konstnär och vilka underbart vackra föremål. Så vipps fick jag ännu en ny dröm i livet. Att någon gång äga en silverpjäs tillverkad av Olle Ohlsson. Kanske någon av de otroliga käppar han gjort?

Kanske e logiskt oxå eftersom man lär vara mycket gammal om inte död om man någon gång skulle kunna spara ihop så mycket pengar. Men drömma kostar inget. Jag tror till och med att det är nyttigt. Och drömmer, det gör jag !

Tack för idag. Ta chansen ! Våga drömma !


Rejjan drömmer om "bason fläsk"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar