söndag 27 mars 2011

cachumberJag älskar citrusfrukter & jag älskar lök. Så det tog inte många minuter innan jag sprungit bort till Grönsaksaffären på Munkebäckstorg o handlat ingredienser när en nära vän entusiastiskt berättade om denna smarriga "sallad" som hon fått till maten på sina resor runt om i Indien. Jag har själv aldrig varit i Indien och i ärlighetens namn vill jag inte åka dit heller. Trångt och smutsigt tänker jag ? Massa kor överallt och döda folk i dikena, nä tacka vet jag Kålltorp!

Det fick bli en högst personlig tolkning av denna cachumber (ni som vill vara traditionella kan ju googla fram ett korrekt recept på nätet men om ni letar "korrekta" recept så rekommenderar jag att ni byter favoritblogg ögonaböj!) Jag använder sällan recept. Det mesta i min matlagning sker på en höft. Jag kallar det konstnärlighet. Andra kanske skulle kalla det slarv. Men det är ju det här som e kul !

Hur som helst: Ett gäng Rödlök (sa jag tee daaaj !) Skiva tynt, tynt änna. Finhacka Chili. Riv lite morot o kram ur den som bara den. Lite salt, lite socker. Pressa några citroner o blanda. Blir bara godare o godare ju längre den står. Men i mitt fall överlevde den bara 2 dagar. Sjukt smarrigt komplement till en blodig biff eller något annat gott. Pröva sa jag tee daaj !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar