lördag 10 november 2012

Så mycket gott.


Veckorna bara springer förbi. Hösten har nästan helt övergått i Vinter. Jag tar det med ro. Okej det är väl ingen eufori att skrapa bilrutor kl 5 på mornarna men vad gör man? Man klarar det ändå på något mirakulöst sätt. Kärlek och god mat hjälper till. Det är två utav huvudnycklarna till ett bra liv.

På bilden ovan är resterna efter föregående inläggs fläsksida. Perfekt till en Nachotallrik. En klassisk Nachotallrik innehåller förutom VARMA nachos även VARM ostsås. Det skall vara någon utav de färdiga man kan köpa på burk. Alltså riktig kemikalisk dynga. Tyvärr så är det så den skall smaka. Jag har aldrig gett mig på att göra egen cheesedip då jag insett att det skulle vara omöjligt att komma till det sliskiga slutresultat som känns så där klassiskt Amerikanskt. Jag brukar hacka ner Jalapenos och värma den i micron. Det är så nära jag kommer mitt favorit märke Tostitos. En het salsa är ju också given på tallriken. Jag tycker en sån här tallrik är barnsligt gott! Gärna med revben eller kyckling till.


 Jag har även haft dille på vit choklad mousse en tid. Smält vit choklad. Låt den svalna. Blanda med äggula och blanda ned i kvarg och vispad fet grädde. Kyl ned.
Här serverade jag den med krossad marräng och blåbär. Love it!


Självklart är Ingo med och har koll i köket!


Något som jag också använder för att jaga Höst och Vinter ångesten på flykten är bullbak. Hur ljuvligt för själen är inte doften av nybakade bullar? Prova att baka ett gäng riktigt smarriga bullar. Vem som helst kan göra det! Gå sedan och ring på valfri granne eller åk till en vän, släkting som du inte sett på ett tag och BJUD på bullar. Oslagbart! Lite vardagsbuddism gör susen. Förvåna dig själv. Du kommer att må som en Kung!
Revben.


Jag älskar revben. Som ni vet brukar jag ju sjuda dom i buljong innan grillning men den här gången blev det en rubb som blev minst lika bra. Skölj revbenen i kallt vatten. Torka av dom. På undersidan finns en tunn senhinna. Denna är viktig att få bort om du skall lyckas med revben. och det är detta som skiljer amatörer från proffs! Det kan vara lite trixigt. Försök att sticka in en tunn kniv så du kan lyfta hinnan lite och sedan pilla in ett finger och dra bort den. Efter detta så penslade jag dom rejält med grovkornig Skånsk senap. Sen är det dags för rubbingen. Jag öppnar helt enkelt kryddskåpet och tar vad som finns. Det är detta som är bra med fläsk. Du behöver inte vara rädd och du kan ta i ordentligt. Blanda alla dina favoritkryddor hej vilt i en skål och klappa sedan in dom rejält i den skånska senapen. Placera ribsen upp och ned i en form i ugnen på ca 175gr. Efter ca 30 min så tar du ut dom och strör lite rårörsocker över och toppar med flytande honung. Kör tio minuter till och behöver du få lite yta kan du grilla lite sista minuterna.

Hur övergott är inte detta?

Rejjan lämnade inte ugnen en sekund på de 40 min Ribsen var i ugnen.För att göra en riktig final på veckan slog jag till med Flambering! Det var en prima Svensk ryggbiff som fick smaka elden (whiskyn). Banka biffen. Stek 1,5/sida. Tag pannan från spisen till nåt ställe med högt i tak. 0,5 - 1 dl cognac eller whisky. Tänd på. Tag bort köttet från pannan när lågan slocknat. Red skyn med lite grädde. Toksuccé!!!Nu har jag inte tid att skriva mer. En hel Lördag väntar på att avnjutas.
Fridens liljor.
//Andy.

ps. glöm inte att Bloggen även finns på Facebook och Instagram ! ds. 

4 kommentarer:

 1. En herrans massa jävlar vad herrn i huset har varit flitig! Har haft den där ostsåsen i huvudet ända sedan jag såg den på Instagram och igår åt vi just nachos men jag trodde att du gjort själv och köpte inte färdig. Nu hajar jag och inser att jag missade en upplevelse. Jag kan också gilla just ostprodukterna, den styckförpackade orange varianten att lägga på hamburgaren och då gillar jag säkert ostsåsen på burk också. Jalapeño i låter kanon. Då vet jag till nästa gång. Blir gärna nachos på landetfredgarna...

  Reijan är för rolig - snacka om att ha koll :-)

  Nej, nu har jag inte tid att läsa och kommentera längre. Vår lördag väntar också och jag börjar med att göra frukost till Mannen som fortfarande mornar sig i sovstugan.

  Ha en härlig helg med kärlek och mat!

  SvaraRadera
 2. Ett sånt här inlägg kan man ju inte kommentera i detalj, det är bara härligt rätt igenom, från början till slut!

  Fastnade vid din fina idé med att fördela bullar. Sambon exprimenterar gärna med att göra olika sillinläggningar, brathering (inlagd stekt strömming) och rollmops (?) osv. Det fördelas här till grannar, släkt och vänner. Visst är det väl skönt att skänka någon något, fast det inte är födelsedag eller julafton!

  SvaraRadera
 3. Jag har en länk till dig i aktuellt inlägg hos mig!

  http://lottakruse.blogspot.se/2012/11/man-blir-val-aldrig-for-gammal-for.html

  SvaraRadera
  Svar

  1. tack kära du. Jag blev mycket glad och rörd över dina fina ord! Tack.

   Radera