fredag 8 mars 2013

En Ulf Lundell låt.


Tidig morgon på Landet. Radio smaka på ordet. Hur ofta lyssnar man på radio? Det är härligt rogivande. Morgonpromenaden ner till det iskalla brusande havet är gjord. Rejjan har fått springa fritt och borra sitt platta tryne i tångruskorna. Klockan är inte ens sju ännu. Kaffet är klart lagom tills man kommer in. Såklart väntar en bit korv till henne.Rymt till Landet igen.
 Igår köptes vansinnigt goda ostar i den lilla ostaffären på Storgatan. Jag registrerade mig som bonuskund i den lokala mataffären. Känns ändå lite som ett första steg mot en framtida flytt. -Göteborg? frågade expediten lite undrande när hon ögnade igenom formuläret.

Gjorde en mustig Thaigryta/soppa igår kväll. Mycket Ingefära o chili. Nyfångad torskrygg och havskräftor. Värmde gott efter en ruggig dag med iskalla vindar.
Idag hoppas jag på en tur upp till Brunnby för deras fantastiska kött. Även ett besök på mitt älskade Tunneberga står på tur. 

Mest av allt tar jag dagen som den kommer. 
Lite som ett reningsbad. 
Ungefär som en Ulf Lundell låt. 

Som en slags melankoli. Men marken blir sakta stadigare. 
Jag äter igen. 
Jag andas. 

På andra sidan ser jag Danmark. 

En tjäder går förbi utanför köksfönstret. Det här blir en bra dag. 
Ha det fint. 
//Andy

2 kommentarer:

 1. Vad härligt det låter! Lite avis på dig för kustnärheten. Jag jobbar visserligen nära den största sjön, men det är ändå inte hav. Bara blåsten, ingen tångdoft, ingen sälta. O inga bra fiskhandlare, det är ju katastrof!
  Ha en underbar helg, klappa vovvsan från hela trollfamiljen!

  SvaraRadera
 2. Är det Skåne som drar?

  Det låter som att du är på ett bra ställe fast ändå inte... Härligt inlägg och fint att höra av dig.

  Sköt om dig.

  SvaraRadera