tisdag 15 oktober 2013

Studiebesök Limabacka Kvarn


Igår så åkte jag ner till Väröbacka. Jag hade beställt mjöl från Bengt som är Mjölnare och driver den Kravmärkta Kvarnen Limabacka. 

Jag har bara träffat Bengt en gång tidigare på en Kvarndag och köpte då lite mjöl som han hade med sig och det var en fröjd att baka med. Tyvärr just därför så tog det slut lika fort. Sen dess har jag fått nöja mig med mer eller mindre vanliga mjölsorter. Nog för att det blivit ok resultat ändå. Men jag har verkligen saknat ett riktigt bra mjöl. 

Jag har varit på väg till Limabacka flera gånger det senaste året men på grund av olika anledningar så har det inte blivit av så ni förstår att glädjen var stor nu när jag äntligen kom iväg. 

När jag till slut hittat fram och parkerat framför det höga gula huset så öppnades skjutdörrarna och en glad Mjölnare tittade ut. 

Meningen var ju att jag skulle hämta lite mjöl men jag möttes av en fantastisk man och hans dotter. 

Jag fick en hel rundvandring av Kvarnen och Bengt visade och berättade allt om malningen och sädesslagen. Det var otroligt roligt att få stiga in i denna värld och få lära sig massor av nya saker som förhoppningsvis gör mitt bakande bättre.

 Min lilla Toyota fylldes med mjölsäckar och på vägen hem kände jag glädje, inspiration och kanske mest ödmjukhet. 
Ödmjukhet inför det faktum att det fortfarande finns folk som brinner för det dom gör och inför naturen och råvarorna den skänker oss. Mitt matintresse fick helt plötsligt en ny nivå. 

Eller som det stod skrivet på insidan av Kvarnens dörr:
"Kvarnen är bagarens kyrka"

Ha en bra dag. 
//Andy

5 kommentarer:

 1. Lycka till med bakningen på mjölet! Roligt att ni kom förbi kvarnen! //Mjölnardottern

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själva för ert hjärtliga bemötande! Har redan satt min första deg på vete/spelt !

   Radera
 2. Vilken härlig utflykt! Snacka om att förena nytta med nöje. Precis så där härliga och engagerade var de när vi åkte runt i Skåne på bloggträffen vi hade i Ystad.

  Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl härligt att det finns såna människor Lotta! Hoppas få se dig om du skulle ner snart. Ciao

   Radera
  2. Återkommer om den saken via majl - besök på G!

   Radera