söndag 21 juli 2013

Bräcke Mölla


Idag var jag för andra året i rad på Bräcke Mölla i Nyhamnsläge. 
Ett fantastiskt jobb som hembygds föreningen/eldsjälarna lagt ner på att få en fungerande gammal kvar n. Det finns många fina bilder om ni bläddrar bakåt till mitt förra besök. 
Självklart blev det äkta Skånsk fika med nybakda kagor. Men bäst av allt så fick jag köpt med mig lite äkta stenmalet mjöl. Såååå roligt. Nu kanske min trötta surdeg från frysen kan räddas?





Får ni möjlighet att nån gång besöka en aktiv Kvarn som använder traditionell teknik så ska ni absolut ta chansen. Det är oerhört intressant att se hur det fungerar. 


Sist jag köpte mjöl härifrån var det en dröm att baka på så nu kliar det i bakarfingrarna. 



Nu måste jag dock fortsätta med mitt viktiga uppdrag "Semester". 
Glöm inte att följa mig på Instagram: www.instagram.com/enherransmat

Fortsatt trevlig sommar!
//andy

2 kommentarer:

  1. Bra där att du fokuserar på semestern! Kul, gott och trevligt du verkar ha det. Och cool hatt :-)

    Ha en fortsatt grym semester!

    SvaraRadera
  2. Semester är bra skit! :) Hoppas du har det trevligt. Kvarnen verkar spännande, måste försöka besöka nån sådan vid tillfälle.

    När du har tillfälle så kolla in på Trollcafeet, där finns en "utmaning" till dig :). (http://trollcafeet.wordpress.com/2013/07/30/kokspryl-skicka-vidare-fraga/)

    Hälsa pälstussarna! *kram* /Trollmamma

    SvaraRadera