söndag 10 februari 2013

Korv Festival alá Göteborg.I Helgen var det Korvfestival på Nordiska Museet i Stockholm. Vad bryr sig Göteborgarna om det? Helt rätt, inte ett jota.

Här på Sveriges framsida har vi ett mycket kärleksfullt förhållande till just Korv. Och eran favoritmatbloggare är ju som vanligt ett steg före både verkligheten och dikten. Redan förra veckan beställde jag närmare 3 kg Wienerkorv från Tina i Kötthallen. Uppdraget var att hon skulle försöka få tag på den bästa korv hon kunde hitta.

Jag och min arbetskamrat Tommy hade nämligen anordnat en helt egen Korvfestival som ni kanske sett på Instgram? Ska jag vara ärlig så hade vi ju ingen aning om den paralella festivalen i Hufudstaden utan detta evenemang var bestämt sedan länge.


Det lilla fikarummet bakom verkstaden förvandlades snabbt med hjälp av lite blommor, pappersdukar och tallrikar till en Premium Korv Restaurang!

Men skulle "gubbarna" (det är råbarkade Mekaniker alá Götlaborg vi pratar om här) verkligen godkänna korvvalet? Provsmakningen kvällen innan gav svar. Tina hade verkligen gjort sitt jobb. Detta var en korv i den absoluta mästarklassen!


Korven fick smaka saktmodig värme i Farmors gamla kastrull tillsammans med salt, peppar och lagerblad under tiden de obligatoriska tillbehören dukades upp.

* Bostongurka.
* Finhackad Rödlök.
* Dijonsenap.
* Ketchup.
* Jalapenos.
* Rostad lök.
* Potatis sallad.

För ovanlighetens skull så var det inga som helst problem att slita grabbarna från svarvar och pelarborr när Lunchklockan ljöd.

Att se Mr.Täcks min när han lägger ögonen på det dukade bordet är en sann glädje! Jag tycker att jag är en matnjutare av rang men frågan är om jag inte mött min överman här? När han tar första tuggan så står verkligen tiden stilla.Det var bara att dra på sig munderingen och köra igång!


Några minuter senare var festen i full gång! Och det skulle inte ta lång tid innan jag fick bekräftelse på det jag redan visste. Korven var godkänd!

Man behöver inte mycket för att förgylla en dag. Lite korv kommer man långt på. Kan man dessutom slå Stockholmarna med att ligga en dag före (som vanligt) så är det ju bara ytterligare grädde på moset.


Vem vann då? För visst är det ju alltid lite tävling när det kommer till korv.
På första plats med hela 5st fullmatade korvar inkl tillbehör och potatis salllad kom: Stickan!

Själv fick jag nöja mig med en delad andra plats med lite otippade skrällen Fille. Vi lyckades båda ta 4 och en halv.

Tredje gången gillt vi firar korvfestival, men absolut inte den sista. Jag skulle nog sträcka mig så långt att den borde skrivas in i Industriarbetarnas kalender. Ja kanske till och med bli allmän Högtid.
Har du penna och papper?
Torsdagen 7 Februari.

Det är då vi firar den "riktiga Korvfestivalen".Såklart så har det blivit massor av annat gott också under dagarna som gått. Lotta, du undrade vad det var jag gjorde med Broccolin? Inget märkvärdigt. Ett dopp i kokande saltat vatten. Lite vinäger på varje bukett. Massor med riven Parmesan och sedan en snabb grillning i ugnen. När dom svalnat något bryts buketterna upp och serveras som snacks. Väldigt gott!

Nu är Söndagen redan här.
Jag kan tänka mig Pasta!?

Men än har jag några timmar med en full kaffekanna att fundera medans familjen sover.
Eller som Håkan Hellström sjunger:
"För jag tror, när vi går genom tiden. Att det bästa inte hänt än"

Trevlig Söndag!
//Andy

3 kommentarer:

 1. hej Andreas vad glad jag blev att ni blev så nöjda..betyder mycket...kul med en sådan festival ha en härlig helg,hälsningar tina i kötthallen

  SvaraRadera
 2. Underbart! Nån korvfestival här i HUVUDstaden hade jag ingen aning om, men väl festivalen à la Andy :-)

  Korv med bröd och alla grymma tillbehör, det är ju verkligen en komplett måltid! Jag blev toksugen och precis så där ska det se ut. In i minsta detalj, inklusive kastrullen. Jag fick flashbacks från när vi har varit på landet och grejat utomhus. Lagom frusna och så käkar vi korv med bröd... Ljuvligt.

  Tack för info om broccolin - låter galet gott.

  Hoppas korvtraditionen fortsätter, du måste vara en mycket uppskattad kollega!

  SvaraRadera