söndag 28 april 2013

Rotsellerin som blev min vän.

Som några av er kanske såg på Instagram häromdagen så frågade jag i bästa Franke (puscher) stil; "aer du min vaen Rotselleri?

Ett besök på Bagaren & Kocken resulterade i lite nya roliga köksgrejer. Bl.a. en ny Mandolin. Mastrad tror jag märket hette. En väldigt käck mojäng med ett uppsamlingstråg undertill, perfekt när man skall strimla lök till sommarens stora sallader.

Jag träffade även Mästerkocksdeltagaren Carl Bodin Svensk som visade sig vara en riktigt skön snubbe. Det var kul att fråga lite om hur det gick till bakom kulisserna och hur det var att vara med. Han öppnar egen restaurang nu den 16 maj ute på Kärringön. Hoppas det går bra för honom, det förtjänar han.

Den nya mandolinen fick genast visa vad den gick för. Perfekta små stripes av just Rotselleri lades i kallt vatten innan dom fick rinna av. Sedan kördes dom i ugnen på 225gr ca 20-35min med olivolja o salt. Det blev helt otroligt gott! Och ett perfekt tillbehör till den underbart möra Entrecoten. Nästa gång ska jag prova att göra chips och ha lägre temp längre tid med öppen lucka, kan bara fantisera om gott det kan bli.

Nu ska jag sticka upp o titta på Kvarnbyn i Mölndal och se om jag kan träffa någon från Limbacka Kvarn. Har hört sååå mycket gott om deras mjöl.
Trevlig Helg!
//andy

2 kommentarer:

  1. Jag vill också ha en mandolin! Och träffa Carl! Ska man behöva flytta till Göteborg kanske :-)

    SvaraRadera
  2. Du är väl på god väg nu efter förra helgens gästspel ? Som du märkte lyser alltid solen här!

    SvaraRadera