torsdag 7 augusti 2014

Lilla Sur

 
Min dröm om ett litet Surdegsbageri har jag ju jobbat med i 2 år snart.
 Från att ha trott att det varit helt omöjligt till att nu faktiskt tro att det är möjligt.
"Dream Big or go Home".

Nu är åtminstone bolaget startat efter att ha satt både hus och hem i pant.

Min underbara Sambo råkar även vara en utav världens bästa Designers och har varit mitt konstanta bollplank och även ritat logotypen.

Jag är såååååå nöjd med hur den blev!

För ca 8 månader sedan började jag bolla fram namnet. Det satt lappar överallt i hemmet, i köket, på toaletten, dom bytte ordning hej vilt och det kastades och skrevs nya.

Men så en dag klickade det till i mitt huvud.

När jag varit på kurs med Sebastien Boudet så pratade vi mycket i generella termer om vad mat, bröd och surdeg egentligen är för någonting.

Sebastien berättade om att han när han flyttade till Sverige blev så förvånad och ledsen när han förstod att ordet "Sur" var konstant förknippat med någonting negativt. -"Fan va sur jag är", -"Usch va surt", -"Det pissar ute jag blir dyngsur" etc. Till och med ordet surdeg var synonymt med en tråkigt uppgift, något som aldrig blir klart...

Vi skrattade lite åt det och vi tyckte ju alla att det var olyckligt att det var så.

Nu när jag grubblade på namn på min framtida rörelse så kom jag ihåg den här diskussionen.
Jag kände direkt att jag ville stjäla tillbaka ordet Sur och fylla det med positiva laddningar istället!
Jag hoppas att kidsen också är med o snor tillbaks ordet så att man kanske använder det som en positiv förstärkning i framtiden.
Så att istället för att säga "fan va grymt!" eller "fan va fett!" så säger man "fan va surt!".  Då har jag åtminstone, oavsett hur det går med mina drömmar lyckats med något.

Så jag ville absolut ha med ordet i namnet.
Drömmen är ju att det skall vara ett litet hantverksbageri i Kålltorp så vad var bättre än "Lilla Sur" ?

Cirkeln symboliserar det eviga kretsloppet, men även pånyttfödelse. De lite suddiga/smetiga konturerna skulle i princip kunna vara ritade med en klutt surdeg. Det lite naiva veteaxet i slutet på cirkeln är såklart en återkoppling till grödan, fröet och mjölet.

Som sagt jag är överlycklig över hur bra den blev och hur väl Jenny kunde läsa mina tankar och förstå vad jag ville ha fram, gud skall veta att när jag är i en kreativ process är jag inte alltid den lättaste att samarbeta med. Stort Tack min Älskade!

Håll nu tummarna för att de sista pusselbitarna i det här projektet faller på plats.
Snart kommer det att hända mycket roliga saker och förhoppningsvis kommer den nya hemsidan upp framöver med mer information.

Sist men inte minst tack till ALLA ER! Ni som skriver till mig, hejjar på mig på FB o Insta. Jag känner er energi och man blir rörd över att så många vill att det skall gå bra för en. Det betyder verkligen mycket för mig. Jag tror inte jag hade kommit hit jag är idag utan er.

Tack.

Full fart framåt!
//Andy

7 kommentarer:

  1. Lycka till, helt enkelt!
    Och fortsätt gärna blogga!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack ska ni ha! Kanske är Shanghai en framtida Surdegsdestimation? Ha de gott!

      Radera
    2. Kineserna är i allmänhet inte så brödiga, men vi inflyttade utlänningar längtar...

      Radera
  2. Fin läsning, ska bli riktigt spännande att följa utvecklingen och jag hoppas verkligen allt ska falla på plats för det behövs absolut fler hantverksbageriet med riktigt äkta känsla för bröd!! :)

    SvaraRadera
  3. Vad kul! Går med liknande drömmar! Ska bli jättekul att följa dig! / Anna www.brevfranbageriet.se

    SvaraRadera
    Svar
    1. Va Spännade Anna! Kul att hänger med! Och tack !

      Radera