onsdag 20 november 2013

Höstens Godaste Äppelkaka




Eftersom jag fått ett önskemål om Receptet på min fabulösa äppelkaka så kommer det här såklart!
Det enda trixiga är att inte ta en för stor ugnsform så du ändå får lite höjd på kakan.

Du behöver:

ca 4st fina äpplen.
3 ekologiska ägg.
120gr smör.
3,5 dl socker.
1,5 dl grädde.
4,5 dl vetemjöl.
2,5 tsk bakpulver.
1-2 msk Kanel.
1 msk malen Kardemumma.
1-2 msk Strösocker.
1 msk Muscovadosocker.
1-2 tsk Bourbon.

Smält smöret och tillsätt grädden. Sockret och äggen vispar du kraftigt med en elvisp till bra skum/fluff.
Skala och tärna äpplena. Skär i tärningar. Blanda dom med kardemumma, strösocker, kanel och muscovado i en skål eller djup tallrik. Låt dom marinera där medans du blandar ihop smeten.

Blanda mjöl och bakpulver i en stor bunke. Tillsätt Whiskyn i grädd/smör blandningen och vispa sedan ner den blandningen i äggmixen. Tillsätt sedan denna blandning till mjölet och vispa till du fått en klumpfri smet.

Häll smeten i en smörad och bröad form och peta ner dina marinerade äpplen efter tycke och smak. Jag tycker oftast det ser nästan för mycket ut men i slutändan tänker jag alltid att jag borde tagit mer äpplen. Men det är ju en smaksak såklart.

Grädda i 200gr ugn ca 40min.
Pudra med florsocker när kakan kallnat.

Så där.
Där satt den.
Lycka till!

//Andy



5 kommentarer:

  1. Härligt! Detta ska jag prova!

    SvaraRadera
  2. Nån typ av äppelkaka har jag tänkt att jag borde kunna lyckas med och om det finns en som kallas fabulös så måste det ju vara den jag provar :-)

    Den här ser jätteläcker ut!

    PS
    Har du läst mail?

    SvaraRadera
  3. Yummy! Denna får det bli! Jag tipsar frugan...:)

    SvaraRadera
  4. Tror du det funkar med konjak istället för whisky?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Karin! Ja det tror jag säkert.

      Radera