tag:blogger.com,1999:blog-301466582668536792.post2810586204282354689..comments2022-12-02T11:42:00.069+01:00Comments on En Herrans Mat: Hundliv, Hamburgare och människans godhet.Andyhttp://www.blogger.com/profile/11720019010861845272noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-301466582668536792.post-55621875298956621982013-10-10T22:35:50.473+02:002013-10-10T22:35:50.473+02:00Ja, herregud. Det är så synd att dte är glest mell...Ja, herregud. Det är så synd att dte är glest mellan inläggen men desto mer uppskattar jag dem. De får mig att landa lite varje gång. Att andas ut lite grand och slappna av. Stanna upp. Verkligen läsa. Och ta till mig. Du är en så sjukt inspirerande människa inte bara när det gäller mat och bak (måste ju lägga till bak nu eftersom du är värsta bagaren...). Jag blir så glad av att det finns människor som du, som bjuder på så mycket. Nu närmast hoppas jag att du får tummen ur ganska snabbt och berättar om det där med potatis!<br /><br />Tänker mig en tur till Götet under senhösten för att träffa alla goa människor som jag känner där gm det här forumet. Hoppas du är tillgänglig då, gärna med flickvän och allt.<br /><br />Sköt om dig och hoppas att alla planer och idéer som surrar omkring dig kommer till ro.Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-301466582668536792.post-46908108501705773332013-10-08T08:46:36.920+02:002013-10-08T08:46:36.920+02:00Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.Andyhttps://www.blogger.com/profile/00763000287945316645noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-301466582668536792.post-5798204625911008512013-10-08T08:42:58.873+02:002013-10-08T08:42:58.873+02:00Tack Kajomida. Roligt att du läser.Tack Kajomida. Roligt att du läser.Andyhttps://www.blogger.com/profile/00763000287945316645noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-301466582668536792.post-58550616377916196032013-10-08T08:42:17.013+02:002013-10-08T08:42:17.013+02:00Vilken underbar Historia Trollmamma! Men herregud ...Vilken underbar Historia Trollmamma! Men herregud vad bullar det måste gått åt? Enorm familj. Då förstår jag att hon slet ut några stycken.<br />Alltså degkroken som jag förstått det är mer till bröddegar och större degar. Har provat båda sorterna nu. Degkroken känns väldigt bra till lite större bröddegar just och eftersom den funkar ihop med degkniven så blir det perfekt resultat. Tack för din anekdot och för att du tittar in hit ibland. mvh. AndyAndyhttps://www.blogger.com/profile/00763000287945316645noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-301466582668536792.post-33458026282605478112013-10-07T08:55:11.099+02:002013-10-07T08:55:11.099+02:00Jag har en precis sådan assistent. Men, degkrok? S...Jag har en precis sådan assistent. Men, degkrok? Ska man ha sån? Jag är uppvuxen med att baka i assistent, mormor hade sådana hela livet. Eller tja, iaf sen hon gifte sig 1951... Och hon hade bara rullen och skrapan. Till allt. Slet ut några assistenter gjorde hon iofs. Det bakades 300 bullar varannan vecka och ca 20 brödkakor minst varannan. Ja, det gick åt mycket bröd hemma. Skålen må va avsedd för max 1.5 liter, men mormor hade en bra gryta som det gick 2.2 liter i. Den värmde hon mjölken till bakandet i. Sen fick degen jäsa över kanten bäst den ville.<br />Det fantastiska med assistenten är att man använder samma redskap till ALLT. Rullen och skrapan i metallbunken klarar allt. Sockerkakesmet, mördeg eller bröddeg, det är sak samma. <br />/TrollmammaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-301466582668536792.post-12558707071722273922013-10-06T17:17:02.687+02:002013-10-06T17:17:02.687+02:00Alltid lika härligt att läsa dina inlägg... tack! ...Alltid lika härligt att läsa dina inlägg... tack! kajomidanoreply@blogger.com